Kako se istaknuti na Internetu

Kako se istaknuti na Internetu?

Iako u Hrvatskoj oglašavanje privatnog smještaja nije još u potpunosti razvijeno, ovaj oblik oglašavanja polako preuzima prvo mjesto u načinu prezentacije Vaše turističke ponude. Pojavom sve većeg broja oglasa na Internetu fokus oglašivača potrebno je preusmjeriti na kvalitetu samog oglasa koji značajno djeluje na dva aspekta:

  • kvalitetno kreiran oglas će sam po sebi puno prije zaokupiti pažnju posjetitelja i dovesti Vas do uspješne rezervacije
  • u svijetu Internet pretraživača kao što je Google, kvaliteta sadržaja Vašeg oglasa značajno utječe na pozicioniranje Vašeg oglasa.

U ovom postu dotaknut ćemo se važnosti tekstova koji se nalaze na Vašem oglasu, a koji značajno utječu na pozicioniranje Vašeg oglasa:

  1. Iskoristite sva mjesta - ukoliko Vam oglas omogućava da unesete tekstove u više rubrika, primjerice u polja kao što su Dodatna ponuda, jako je poželjno da ta polja popunite.
  2. Kreirajte Naslov svog oglasa - naslov oglasa je polje koje se prikazuje u samom vrhu Internet preglednika koji koristite. Popunjavanjem ovog polja tražilicama olakšavate posao da Vaš oglas prepoznaju kao relevantan. Pripazite da naslov ne bude predugačak, 20-30 znakova je idealna mjera.
  3. Ne kopirajte - kopiranje sadržaja je nešto što Internet tražilice negativno vrednuju. Ukoliko u svom oglasu želite unijeti tekstove koji opisuju Vaše mjesto ili ponudu u njemu, izdvojite par minuta i sami napišite par rečenica o tome - Google će cijeniti Vaš autorski tekst i pozicionirati Vas na više mjestu.
  4. Iskoristite strane jezike - ukoliko Vaš oglas može biti prikazan na više jezika iskoristite tu mogućnost i maksimalno popunite sadržaj za svaki od ponuđenih jezika. Internet tražilice imaju svoje verzije za većinu država, a Vaši gosti iz inozemstva će sasvim sigurno koristiti svoju lokalnu verziju tražilice te će Vaš tekst na njihovom jeziku Vaš oglas učiniti relevantnim.

Korisnici SeeCroatia tražillce imaju mogućnost manipuliranja sa više polja za unos autorskih tekstova na 11 jezika. Nakon prijave u Vaše korisničko sučelje, s desne strane se nalazi padajući izbornik Uredi prijevode. Odabirom pojedinog jezika otvorit će Vam se ekran s unosnim poljima za odabrani jezik.
Iskoristite ovu mogućnost i napravite svoj oglas potpunim, relevantnim za Internet tražilice i zanimljivim Vašim potencijalnim gostima.

U slijedećem "nastavku" osvrnut ćemo se na važnost fotografija i kako optimizirati Vaš oglas ispravnim unosom istih.